Google Science FairDe Google Science Fair is een wereldwijde online wetenschapswedstrijd. Met de slogans Everything’s better with science en What will you make better? daagt Google jongeren tussen 13 en 18 uit om ‘iets’ beter te maken met behulp van de wetenschap.

Op de website van de wedstrijd staat heel wat materiaal voor leerkrachten. Je kunt er een starter kit downloaden en een heel aantal lesvoorbereidingen. De praktische info over de wedstrijd vind je hier en hier. Een uitgewerkt stappenplan met heel wat tips staat dan weer onder het tabblad For Participants. Zelf vinden we vooral de Make Better Generator heel leuk. Je voert in waarvan je houdt, waar je goed in bent en wat je beter wilt maken, en Google serveert je een hele lijst met bronnen die je kunnen helpen bij het brainstormen en de ideevorming.

Deadline voor deelname aan de Google Science Fair is 18 mei.