School 21.0

Discovering bits of teaching technology

Categorie: Biologie (pagina 1 van 3)

Journey to the Centre of the Earth

Journey to the Centre of the EarthIn de laatste editie van UKEdChat Magazine vonden we een link naar Journey to the Centre of the Earth, een mooie BBC-website die je laat afdalen naar het midden van de Aarde (en naar de bodem van de zee), en je onderweg voor elke diepte informatie geeft over wat er te vinden is.

21Teach

21Teach21Teach is een app (iOS/Android) die STEM-lesmateriaal bundelt – al staat de ‘E’ in STEM hier voor ‘English’ en niet voor ‘engineering’ – en dus een ideale toepassing vormt om nieuwe inspiratie op te doen.

Lees verder

Alcohol

alcoholOvermatig alcoholgebruik bij jongeren is een probleem. Dat konden we enkele weken geleden nog vaststellen in een reportage van het VRT-programma Pano. Sensibilisering is dus absoluut nodig. Scholen zouden inspiratie kunnen putten uit Ask, Listen, Learn, een multimediapakket van de Foundation for Advancing Alcohol Responsibility.

Lees verder

Big History Project

big-history-projectHet Big History Project is een multidisciplinaire interactieve online cursus over de geschiedenis van ‘alles’, van de Big Bang tot nu. De inhoud past dus zowel bij geschiedenis en andere menswetenschappen als bij wetenschapsvakken.

Lees verder

Concept Map

concept-mapCK-12 is een organisatie die onderwijs toegankelijker wil maken en daartoe heel wat digitale tools en andere leermiddelen heeft ontwikkeld. Een handige website voor STEM-vakken is Concept Map.

Lees verder

Oudere berichten

© 2020 School 21.0

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑