School 21.0

Discovering bits of teaching technology

Tool Tuesday #29: Lucidchart

Tool Tuesday 29 - LucidchartLucidchart (voor pc en iPhone/iPad) is een toepassing om op een eenvoudige manier diagrammen, schema’s en flowcharts te creëren. Met tientallen verschillende vormen, kleuren en templates kun je ontelbare professioneel ogende informatieve illustraties maken.

Lucidchart wordt vooral gebruikt in de bedrijfswereld (waar je er, weliswaar niet gratis, heel specifieke diagrammen mee kunt vormgeven). Leerkrachten kunnen echter een gratis account krijgen met toegang tot alle mogelijkheden. Je zou de tool onder meer kunnen gebruiken om je leerlingen de resultaten van (onderzoeks)opdrachten schematisch te laten voorstellen, maar tussen de sjablonen zitten nog meer leuke ideeën, vooral voor designtaken, zoals een vloerplan voor het ontwerpen van ruimtes of de afbeelding van een iOS-device, dat de leerlingen als basis zouden kunnen gebruiken om hun idee voor een nieuwe app uit werken. Heel interessant is ook dat leerlingen online kunnen samenwerken aan hetzelfde document.

2 reacties

  1. Creately is also a great diagram tool. Its a great visio alternative and a prototyping tool to create 50+ diagram types. There are 1000s of mockup templates and examples to get stared right away.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 School 21.0

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑