Foto: Steve McFarland

Foto: Steve McFarland

Vorige week publiceerde MindShift het verslag van een interessant experiment op Park Ridge High School in New Jersey. De leerlingen – die sinds dit jaar laptops gebruiken in de lessen – mochten er onlangs een dag thuis blijven. Ze volgden de lessen via doorgestuurde documenten en videochats.

Volgens de school is het voornaamste doel van dit experiment de leerlingen voor te bereiden op het leven na achttien:

Most colleges say that kids should be taking at least one online course, and there’s a lot of careers where people can work from home.

De studenten zagen het experiment volledig zitten, getuige het filmpje onderaan deze post. Op de dag zelf waren ook meer leerlingen ‘aanwezig’ dan op een normale schooldag. Sommige leerkrachten – die wél naar school moesten komen – hadden wat meer reserves, maar:

60 percent of teachers said the experiment pushed them to learn a new tech skill or software feature, and 70 percent used the day to introduce new material, not just review.

Bij deze eerste test werd de structuur van een normale schooldag nog behouden, maar de leerlingen willen de volgende keer nog een stap verder gaan.

The students’ biggest request for the next Virtual Day was that the school take one step further into the world of telecommuting, by posting all the assignments at the beginning of the day and allowing students to truly go at their own pace — “showing up” only for the occasional real-time discussion.

De virtuele schooldag op Park Ridge High was dus vrij succesvol, maar toch zijn er nog enkele problemen die moeten worden overwonnen voor dit algemeen kan worden toegepast. Zo kwamen sommige leerlingen toch naar school omdat ze thuis niet kunnen werken (bijvoorbeeld vanwege een baby in huis). Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met zorgleerlingen en met leerlingen die thuis geen snel internet hebben.

Foto: “studying up” door Steve McFarland (licentie: CC BY-NC 2.0))