School 21.0

Discovering bits of teaching technology

Categorie: Aardrijkskunde (pagina 1 van 6)

Zoom Earth

Op 15 juni was het een stuk bewolkter boven Belgë dan de dag voordien

Op 15 juni was het een stuk bewolkter boven België dan de dag voordien

Vorige week stelden we de geluidsmetertoepassing Bouncy Balls voor, vandaag putten we nog eens uit het aanbod van Neave Interactive, het bedrijf van bedenker Paul Neave. Zoom Earth is een website die dagelijks nieuwe NASA-satellietbeelden van de Aarde weergeeft.

Lees verder

Journey to the Centre of the Earth

Journey to the Centre of the EarthIn de laatste editie van UKEdChat Magazine vonden we een link naar Journey to the Centre of the Earth, een mooie BBC-website die je laat afdalen naar het midden van de Aarde (en naar de bodem van de zee), en je onderweg voor elke diepte informatie geeft over wat er te vinden is.

NASA

NASAWe hadden het al vaker over de educatieve toepassingen van NASA (hier en hier bijvoorbeeld), maar de ruimtevaartorganisatie heeft ook een heel aantal apps (iOS/Android), die vaak ook bruikbaar zijn voor het onderwijs.

Lees verder

Limiet

We sturen je deze week het weekend in met een TED-Ed-video om over na te denken. Hij heeft eigenlijk niets te maken met onderwijstechnologie, maar toch ook weer wel. De centrale vraag in de video is zowel filosofisch als wetenschappelijk: Is there a limit to technological progress? Op de TED-Ed-website vind je – zoals steeds – bijbehorend les- en discussiemateriaal.

Lees verder

GameOn.World!

GameOn.World!GameOn.World! is een (voorlopig nog eenvoudige) quiztoepassing, die een beetje werkt zoals Kahoot!: een spelleider (de leerkracht?) toont de vragen via zijn pc of laptop, de deelnemers spelen mee via hun eigen device.

Lees verder

Oudere berichten

© 2020 School 21.0

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑