Discovering bits of teaching technology

Category: Wedstrijden (page 1 of 2)

Hands on Hack: de resultaten

Op 20 oktober nam een School 21.0-team van leerlingen en leerkrachten deel aan Hands on Hack, een internationale hackathon rond digitaal burgerschap, georganiseerd door het European Coding Initiative samen met het Future Classroom Lab en zijn Learning Labs’ Network (waartoe ook ons Lab 21.0 behoort) – zie ook hier. Eergisteren werden de resultaten bekend gemaakt.

Lees verder

Hands on Hack

Vandaag organiseerde het European Coding Initiative samen met het Future Classroom Lab en zijn Learning Labs’ Network (waartoe ook ons Lab 21.0 behoort) een internationale hackathon: Hands on Hack. Het thema van de wedstrijd was digitaal burgerschap. Ook een School 21.0-team (met leerlingen en leerkrachten) nam deel vanuit Kortrijk.

Lees verder

Ondernemen

OndernemenInnoveren in het onderwijs, dat kan onder meer door de bedrijfswereld binnen de schoolmuren te brengen of ondernemerschap bij leerlingen te stimuleren (en zo te werken aan heel wat verschillende 21st century skills). Op RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen zetten we dit schooljaar met het School 21.0-project enkele voorzichtige stappen op dat gebied. Zo nam een schoolteam in september deel aan de hackathon Hack for Health van MIC Vlaanderen, een wedstrijd die onze leerlingen meteen ook wonnen!

Lees verder

Meisjesdag en STEM-week

ict_day_squared_logo_e_bleu_393104Vandaag was International Girls in ICT Day, een dag waarop meisjes en jonge vrouwen wereldwijd aangemoedigd worden om een ICT-studierichting en/of carrière te overwegen. De Girls in ICT-portaalsite van ITU (het VN-agentschap voor ICT) biedt materiaal, ideeën voor activiteiten en vooral ook een databank met ICT-opportunities voor meisjes en een lijst met links naar websites van andere soortgelijke organisaties. Wij weten pas sinds vandaag van het bestaan van deze bijzondere dag af, maar 27 april 2017 staat alvast met stip in onze agenda genoteerd!

Lees verder

Older posts

© 2020 School 21.0

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑