StraalaandrijvingOp pi-dag (14 maart) verwezen we al eens naar de website van het Jet Propulsion Laboratory van het California Institute of Technology (Caltech). Dat lab is een van de belangrijkste centra voor de verkenning van ons zonnestelsel met behulp van robots. De JPL-site heeft ook een uitgebreide onderwijssectie.

In het onderdeel Learn staan een aantal video’s, spelletjes, activiteiten en presentaties, die je kunt rangschikken volgens (STEM-)vak, onderwerp en leeftijd. Zo vind je er onder meer een handleiding om zelf een 3D-bril te bouwen of een video over hoe wetenschappers de Saturnus-maan Titus bestuderen door middel van radiogolven.

Onder Teach vind je dan weer een aantal uitgewerkte lesactiviteiten. Zo staat hier een les over zwaartekrachtgolven waarin de leerlingen een eigen zwaartekrachtgolfmodel bouwen met behulp van knikkers en gelatine.