Tool Tuesday 32 - ReplayReplay is alweer zo’n handige videobewerkingsapp waarvoor je geen enkele ervaring met monteren moet hebben – eerder bespraken we al Magisto. Replay is helaas nog steeds enkel beschikbaar voor iOS, maar is wel ontzettend gebruiksvriendelijk.

Het grootste voordeel van Replay is dat je het eindresultaat gewoon kunt downloaden. Bij concurrerende tools is het vaak zo dat je – in de gratis versie – de video’s die je maakt enkel kunt delen op sociale media of embedden op een website.

Het maken van een Replay-video is kinderspel. Je plaatst de clipjes die wilt gebruiken in de juiste volgorde (die moeten dan wel eerst gekopieerd worden naar je iOS-device), knipt indien nodig het begin en einde eraf, voegt eventueel tekst toe, kiest een thema en een bijpassend muziekje, en je bent zo goed als klaar. Een leuke feature is dat het programma de beats van je soundtrack analyseert, en de scèneovergangen daaraan aanpast. Je kunt zowel muziek uit de Replay-bibliotheek gebruiken als andere nummers die op je toestel staan. Uiteraard moet je wel rekening houden met het auteursrecht als je je video publiceert.

Zoals bij andere soortgelijke tools is het met Replay bijvoorbeeld mogelijk om je leerlingen hun werk op een originele manier te laten voorstellen. Wij gebruikten de app onlangs om een promofilmpje te maken voor Lab 21.0, dat we aan het publiek toonden op de officiële opening.