School 21.0

Discovering bits of teaching technology

Categorie: Wiskunde (pagina 1 van 4)

Cashtivity

CashtivityCashtivity is een online platform waarop leerlingen (uit de derde graad van het basis- en de eerste graad van het secundair onderwijs) aan authentieke wiskunde-uitdagingen kunnen werken. In groepjes moeten ze een (business)probleem uit de echte wereld oplossen, waarbij niet alleen wiskunde, maar ook heel wat andere domeinen en vaardigheden aan bod komen.

Lees verder

2π

De π-taart van klas 55 in RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen

Op 14 maart is het elk jaar pi-dag (π-dag; zie hier voor onze π-post van 2016). De eerste keer dat deze voor wiskundigen heel speciale dag gevierd werd, was blijkbaar in 1988 in het Exploratorium in San Francisco. Op de π-website van dit wetenschapsmuseum vind je nog steeds een aantal leuke lesideeën.

Lees verder

Numberphile

NumberphileMaandag hadden we het over TED-Ed, en toen deelden we een video over een elliptische biljarttafel. De makers van die video hebben echter een volledige website met filmpjes over getallen. Veel telplezier!

Lees verder

Elliptisch biljarten

Elliptisch biljartenWe hadden het in het najaar al eens over TED-Ed, toen we de Periodic Videos voorstelden. Maar op de onderwijswebsite van TED is nog veel – heel veel! – meer interessant materiaal te vinden.

Lees verder

21Teach

21Teach21Teach is een app (iOS/Android) die STEM-lesmateriaal bundelt – al staat de ‘E’ in STEM hier voor ‘English’ en niet voor ‘engineering’ – en dus een ideale toepassing vormt om nieuwe inspiratie op te doen.

Lees verder

Oudere berichten

© 2020 School 21.0

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑