CashtivityCashtivity is een online platform waarop leerlingen (uit de derde graad van het basis- en de eerste graad van het secundair onderwijs) aan authentieke wiskunde-uitdagingen kunnen werken. In groepjes moeten ze een (business)probleem uit de echte wereld oplossen, waarbij niet alleen wiskunde, maar ook heel wat andere domeinen en vaardigheden aan bod komen.

Op de Cashtivity-website kun je als leerkracht een challenge lanceren. Je voegt leerlingenteams toe, die meteen zelfstandig aan de slag kunnen. Soms moeten ze ook feedback geven op de ideeën van de andere groepjes. In één lesuur is een project in principe afgerond.

Het aantal challenges op de website is nog vrij beperkt, maar er komen er meer, al is het niet zeker of ook die gratis te gebruiken zullen zijn. Het zal in de toekomst ook mogelijk zijn om zelf projecten toe te voegen. Ondertussen vind je wellicht nog interessant materiaal in de lesson plans.