Bullying

Bullying

iTCH is een soort van leerplatform voor programmeerlessen met de visuele tool Scratch. Leerkrachten kunnen er zelf ‘lessen’ (of eerder projecten) delen, of die van anderen gebruiken. De omgeving biedt ook heel wat instructievideo’s, zodat leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen.

Een van de leukste onderdelen van iTCH is Games for Change, waarbij leerlingen een eenvoudige game programmeren over een maatschappelijk relevant onderwerp. Op de iTCH-blog verscheen enkele weken nog een post over deze unit. Uit die post willen we je de volgende quote van een leerkracht Engels (zonder programmeerervaring!) niet onthouden:

Despite my inexperience with computer programing, Itch has made coding a part of my English classroom where students can tell creative, interactive and meaningful stories while learning a real-life skill.

iTCH is een maand lang gratis, en kost dan 39 dollar per leerkracht per jaar (met maximaal honderd leerlingen), wat wellicht een haalbaar bedrag is als je kleinschalig wil beginnen.