the-history-projectThe History Project is een tijdslijntool die we afgelopen zomer ontdekten via Free Technology for Teachers en Larry Ferlazzo’s Websites of the Day… en die specifiek bedoeld is om persoonlijke verhalen te vertellen. De toepassing is dus uitermate geschikt voor projecten binnen het vak geschiedenis of, bijvoorbeeld, vreemde talen. De vormgeving is heel aantrekkelijk en het gebruiksgemak groot.

Zoals bij de meeste dergelijke tools kun je allerlei soorten (en vooral ook digitale) bronnen toevoegen aan je tijdslijn. De bronnen worden memories genoemd, die je kunt linken aan een bepaalde gebeurtenis, een event. Die events krijgen een datum en worden op die manier aan je tijdslijn toegevoegd. Als je ook een locatie toevoegt, wordt er bovendien een map aangemaakt. Hier kun je een aantal voorbeeldprojecten vinden.