Lab on Tour - BrusselAf en toe trekken we met School 21.0 de wijde wereld in. Voor een leerbezoek aan een andere school of een bedrijf. Of om een interessante nascholing te volgen. Of om zelf een workshop te geven. Onze reisverslagen vind je in de rubriek Lab on Tour.

Vandaag vond op het Vlaams ministerie van Onderwijs & Vorming in Brussel het Code Festival plaats, een studiedag rond programmeren, als proloog van de Codeweek, die van start gaat op 15 oktober. Tijdens die week organiseren veel scholen een zogenaamde Hour of Code. Inspiratie daarvoor vind je in het onderstaande document – gemaakt door de organisatoren van het Code Festival. De komende dagen delen we ook hier heel veel links naar materiaal voor en interessante artikels over programmeren op school.

De studiedag zelf was een boeiende afwisseling van keynotes, getuigenissen, hands-onsessies en demonstraties. Onder meer STEM-leerkracht Joos Van Cauwenberghe kwam aan het woord, over programmeren in de derde graad in het Lyceum OLV Vlaanderen.

Het persbericht van minister Crevits over de studiedag (en meer) vind je hier, een selectie van enkele tweets die de dag goed samenvatten hieronder.

(Afbeelding: gebaseerd op “Belgium stub.svg″ door PaD (licentie: CC BY-SA 3.0))