School 21.0

Discovering bits of teaching technology

Categorie: Frans (pagina 1 van 2)

I’m Your Neighbor

I'm Your NeighborEergisteren hadden we het op onze blog over Libraries Serve Refugees.  Een recent bericht op die website dat onze aandacht trok, ging over I’m Your Neighbor, een website die boekenlijsten verzamelt met verhalen over (de integratie van) nieuwe leden in bestaande gemeenschappen.

Lees verder

Localingual

LocalingualLocalingual, dat we ontdekten via Free Technology for Teachers, is een interactieve kaart met geluidsfragmenten van elke taal ter wereld, in elk land en elke regio ter wereld.

Lees verder

Literature Map

literature-mapGisteren deelden we al een metroplan, vandaag zoeken we het opnieuw in de kaartensector, met Literature Map.

Lees verder

The History Project

the-history-projectThe History Project is een tijdslijntool die we afgelopen zomer ontdekten via Free Technology for Teachers en Larry Ferlazzo’s Websites of the Day… en die specifiek bedoeld is om persoonlijke verhalen te vertellen. De toepassing is dus uitermate geschikt voor projecten binnen het vak geschiedenis of, bijvoorbeeld, vreemde talen. De vormgeving is heel aantrekkelijk en het gebruiksgemak groot.

Lees verder

StoryCorps

Storycorps (met de StoryCorps.me-website en de StoryCorps-app voor iOS of Android) is een toepassing waarmee je interessante personen kunt interviewen en die interviews dan met de wereld kunt delen. Op die manier creëer je mondeling erfgoed en maak je de wereld weer een stukje wijzer…

Lees verder

Oudere berichten

© 2020 School 21.0

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑