Tool Tuesday 38 GeopediaHet is een heel eenvoudige tool die we bespreken vandaag, maar wel een handige. Geopedia (web/iOS/Android) is wat de naam impliceert: een kaart met links naar bijbehorende Wikipedia-artikels.

Als je Geopedia gebruikt, zie je een kaart (er zijn verschillende soorten kaarten waaruit je kunt kiezen) met markers op verschillende locaties. Wanneer je op een marker klikt, krijg je aan de rechterkant het Wikipedia-artikel te zien, met een foto. Boven de tekst kun je de taal van het artikel aanpassen.

Met Geopedia kun je heel snel wat achtergrondinformatie bij bezienswaardigheden verzamelen. Dat kan handig zijn bij het voorbereiden van een uitstap (of, dankzij de mobiele app, tijdens de uitstap), maar bijvoorbeeld ook bij presentaties over een bepaalde streek of stad in geschiedenis-, aardrijkskunde- of taallessen.