Tool Tuesday 30 - BrilliantOnze dertigste Tuesday tool is er een voor wiskundigen, wetenschappers en ingenieurs. Op Brilliant (beschikbaar voor web, iOS en Android) kun je dagelijks problemen oplossen, bediscussiëren en zelf posten.

On a typical day, you’ll find a 14-year old user from Minnesota posing a computer science problem to users from the UK, Serbia, India, Bangladesh, Peru, Hong Kong, Egypt, Greece, France, Netherlands, and the US, who solve the problem and submit solutions in 5 programming languages.

Elke gebruiker – en dat zijn er meer dan twee miljoen – kan dus problemen toevoegen in een heel aantal categorieën: algebra, meetkunde, chemie, informatica, kwantitatieve financiën… Bij elk probleem hoort ook een discussiepagina en een wiki met de achterliggende theorie (waaraan ook iedereen kan bijdragen).

Brilliant heeft bovendien een competitie-element. De gegevens van alle problemen die je correct (en niet correct) oplost, worden bijgehouden, en zo kun je je statistieken vergelijken met die van alle andere Brilliant-gebruikers.

Tool Tuesday 30 - Brilliant 2