TeachUNICEFTeachUNICEF is de onderwijswebsite van UNICEF, en bevat dus heel veel materiaal voor wie wil lesgeven over de rechten van het kind. Om het met hun woorden te zeggen:

Through a focus on global citizenship and child rights, TeachUNICEF engages students in an exploration of humanitarian issues and inspires them to take action to improve their world.

TeachUNICEF is een initiatief van UNICEF USA, en dat is duidelijk te merken. Bij de programs staan bijvoorbeeld wel enkele heel interessante projecten waaraan scholen kunnen deelnemen, maar die zijn meestal enkel toegankelijk voor Amerikaanse leerlingen.

De teaching materials zijn wel bruikbaar. Zo is er onder meer de photo of the month, die perfect kan dienen om een discussie op gang te brengen. Nog interessanter is wellicht het magazine UNICEF ACT, dat telkens over een actueel humanitair onderwerp gaat en een gedetailleerde leerkrachtenbijlage bevat. Op de map vind je dan weer allerlei materiaal geordend per categorie (armed conflictchild laboreducationhealthpoverty…). Diezelfde categorieën vind je, ten slotte, ook terug bij de topics. Zo kun je hier bijvoorbeeld een lesvoorbereiding over Syrië downloaden voor de eerste graad secundair.