360 Filmmakers ChallengeJe leerlingen met behulp van een VR-bril het middeleeuwse Brugge of Stonehenge laten ontdekken? Spannend, maar in Amerika gingen Digital Promise Global en Oculus nog een stap verder, met de 360 Filmmakers Challenge, een project waarbij leerlingen zélf VR-materiaal produceerden!

De negen deelnemende middelbare scholen kregen VR-filmmateriaal en begeleiding. De opdracht was om hun omgeving ‘anders’ in beeld te brengen. Het project had dus ook een sociaal doel, naast een heel aantal andere:

Through the process, students learn new technology and production skills, improve how they give and receive peer feedback, and develop their ability to identify and understand other perspectives.

Achteraf werden de resultaten gepresenteerd – en de beste films bekroond – op een aantal kleine ‘filmfestivals’.