Via een artikel op de eLearning Brothers-website ontdekten we een PowerPoint-add-in waarmee je storyboards kunt maken binnen de vertrouwde omgeving van de presentatiesoftware. Dankzij de add-in krijg je massa’s objecten (vaak met animaties) die je naar je dia’s kunt slepen:

There are assets ranging from backgrounds, phone placeholders, buttons, progress bars, computer placeholders, and so much more.

Deze optie is vooral handig voor leerlingen die bezig zijn met het ontwerpen van websites of apps, maar ook voor minder complexe storyboards is de add-in uitermate geschikt. De installatie is wel nogal omslachtig, omdat je Visual Studio, de softwareontwikkelomgeving van Microsoft, als geheel moet installeren.

De onderstaande video toont je in enkele minuten de meeste mogelijkheden van de Storyboard-add-in.