PromptSmartOp de 360-gradenfoto in de blogpost over ‘green screens’ waar we gisteren naar linkten, was een iPad te zien met een app die van je iOS-toestel een echte (en automatische) autocue maakt: PromptSmart.

De toepassing werkt zoals bij nieuwslezers: je plaatst je iPhone of iPad naast de camera, en krijgt de tekst te zien die je voorbereid hebt, zodat je hem enkel hoeft af te lezen. Door de stemherkenning past de tekst zich ook aan aan jouw spreektempo. PromptSmart lijkt ons vooral handig bij het opnemen van instructievideo’s of video’s met voice-over.

PromptSmart herkent voorlopig enkel Engels en Spaans, en de app kost ook vrij veel (zie hier; er bestaat echter ook een gratis lite-versie met bijna dezelfde mogelijkheden), maar één installatie per school – of desnoods per leerkracht – lijkt wel voldoende.