School 21.0

Discovering bits of teaching technology

Categorie: Projecten

360 Filmmakers Challenge

360 Filmmakers ChallengeJe leerlingen met behulp van een VR-bril het middeleeuwse Brugge of Stonehenge laten ontdekken? Spannend, maar in Amerika gingen Digital Promise Global en Oculus nog een stap verder, met de 360 Filmmakers Challenge, een project waarbij leerlingen zélf VR-materiaal produceerden!

Lees verder

Johnsonville

JohnsonvilleWe zijn wat in de ban van TED-Ed deze week (zie ook hier en hier). Op de TED-ED Blog staat een artikel over Johnsonville, een project van Anthony Johnson, leerkracht in een lagere school in North Carolina, waarbij hij zijn klaslokaal heeft omgetoverd tot de ‘echte wereld’.

Lees verder

Learning Studios

Learning StudiosDigital Promise, een Amerikaanse organisatie die onderwijsinnovatie stimuleert, zet via dochterorganisatie Digital Promise Global een wereldwijd netwerk van Learning Studios op: moderne, door technologie ondersteunde leeromgevingen waar leerlinggericht onderwijs en ervaringsgericht leren centraal staan.

Lees verder

Alcohol

alcoholOvermatig alcoholgebruik bij jongeren is een probleem. Dat konden we enkele weken geleden nog vaststellen in een reportage van het VRT-programma Pano. Sensibilisering is dus absoluut nodig. Scholen zouden inspiratie kunnen putten uit Ask, Listen, Learn, een multimediapakket van de Foundation for Advancing Alcohol Responsibility.

Lees verder

Zelfsturend

zelfsturendOp de BBC-nieuwswebsite verscheen in november een reportage over een interessant project van onderwijs-ngo Pratham in India, waarbij kinderen in landelijke gebieden tablets gebruiken om er in kleine groepjes hun ‘eigen’ lessen mee te maken.

Lees verder

© 2020 School 21.0

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑