2017Alweer een jaar (bijna) voorbij, en alweer worden overal artikels gepubliceerd over de te verwachten trends voor het komende jaar, ook op het gebied van onderwijstechnologie en e-learning. Eén voorbeeld is dit overzicht van Swift eLearning Services.

Hoewel Swift vooral met bedrijven en andere organisaties werkt, en het artikel dus niet in de eerste plaats over leren op school gaat, kan het ons misschien toch een idee geven van de mogelijke richtingen die het onderwijs de komende jaren kan uitgaan. Enkele van de zes beschreven trends zijn ‘oude bekenden’, zoals gamificatie, mobiel leren en gepersonaliseerd leren (op basis van data). Automatisering (van cursussen) en microleren (leren in kleine blokjes van enkele minuten) zijn dan weer iets ‘nieuwer’, en zijn ongetwijfeld thema’s die volgend jaar op onze website aan bod zullen komen.

Een ‘trend’ die steevast in elk lijstje opduikt, is echter nummer 5: augmented reality en virtual reality. In Lab 21.0 gaan we in 2017 alvast mee zoeken naar hoe we VR een plaats kunnen geven op school…

Het was wel al 8 december, maar de Sint bracht gisteren toch nog een bezoekje aan Lab 21.0!

Posted by School 21.0 on Friday, December 9, 2016