dromen-van-scholen-5-studio-5Geregeld stoten we bij onze omzwervingen door het World Wide Wonderland op filmpjes of artikels over unieke, innovatieve scholen. Scholen die nu al helemaal klaar lijken voor de toekomst. Dromen van scholen. Scholen die ons doen dromen. Omdat die filmpjes en artikels ons zoveel nieuwe ideeën geven, delen we ze graag met jullie.

Breckenridge Elementary-Middle School is een van de scholen die deelnamen aan XQ: The Super School Project, waarover we eerder schreven. Winnen deed Breckenridge niet – al raakte het wel bijzonder ver – maar de wedstrijd had wel een blijvende impact.

Alle 40 kinderen van het vijfde leerjaar krijgen samen les in Studio 5, een flexibel lokaal waar via coteaching aan projectwerk gedaan wordt. Over hoe een ‘gewone’ dag in Studio 5 eruitziet, en welke voordelen en uitdagingen dit project biedt, kun je lezen in dit artikel.

Studio 5 rethinks the teaching-learning experience http://ow.ly/VJba30731gC

Posted by Wahpeton Daily News on Monday, December 12, 2016