De jobs van de toekomstLang geleden deelden we een infographic over jobs die binnen afzienbare tijd zullen verdwijnen als gevolg van de technologische vooruitgang. Op de populaire nieuwswebsite Mashable vonden we ook iets dergelijks, maar dan anders: een lijst van tien gekke jobs die nu nog niet bestaan, maar binnenkort misschien wel.

Niet alle beroepen in het artikel hebben met technologie te maken, maar er zitten er toch een paar leuke tussen. De nostalgist, bijvoorbeeld, die ruimtes uit het verleden ontwerpt om mensen gelukkige herinneringen te bezorgen. Of de rewilder, die stukken bebouwde grond teruggeeft aan de natuur. Veelbelovend vinden we ook de media remixer, die niet alleen audio of video mixt, maar ook afbeeldingen en augmented reality in zijn projecten gebruikt.

Mashable gebruikte overigens dit overzicht – dat regelmatig aangevuld wordt – als bron. Misschien staat er nog wel een andere job tussen die je zelf wilt uitoefenen in 2030?