School 21.0

Discovering bits of teaching technology

Categorie: Terzijde

De jobs van de toekomst

De jobs van de toekomstLang geleden deelden we een infographic over jobs die binnen afzienbare tijd zullen verdwijnen als gevolg van de technologische vooruitgang. Op de populaire nieuwswebsite Mashable vonden we ook iets dergelijks, maar dan anders: een lijst van tien gekke jobs die nu nog niet bestaan, maar binnenkort misschien wel.

Lees verder

Virtuele lerarenopleiding

Virtuele lerarenopleidingPiloten kunnen hun vaardigheden testen in een flight simulator voor ze een echt vliegtuig gaan besturen, en ook in het leger wordt virtual reality training gebruikt. De University of Central Florida gebruikt de technologie nu ook voor leraren-in-opleiding, met het TLE TeachLivE™ Lab. Dat lezen we in een artikel op EdTech: Focus on K-12.

Lees verder

Antispiekdrone

Antispiekdrone

Foto: edu.people.com.cn

Nieuwe technologieën brengen altijd ook nieuwe spiekmethodes met zich mee. Grafische rekentoestellen, gsm’s, mobiel internet… allemaal zorgden ze bij hun introductie voor een waaier aan nieuwe mogelijkheden voor valsspelers. Het is voor leerkrachten vandaag de dag heel moeilijk (onmogelijk?) om de spiekers steeds een stapje voor te blijven. Scholen zijn daarom vaak nogal terughoudend met het gebruik van mobiele devices tijdens toetsen en proefwerken.

Lees verder

© 2020 School 21.0

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑