Virtuele lerarenopleidingPiloten kunnen hun vaardigheden testen in een flight simulator voor ze een echt vliegtuig gaan besturen, en ook in het leger wordt virtual reality training gebruikt. De University of Central Florida gebruikt de technologie nu ook voor leraren-in-opleiding, met het TLE TeachLivE™ Lab. Dat lezen we in een artikel op EdTech: Focus on K-12.

Met de toepassing kunnen leerkrachten in spe via een Skype-verbinding en een bewegingssensor van Microsoft Kinect een virtuele klas proberen te managen, die bestuurd wordt door de mensen achter TeachLivE™. De leerkracht moet dan zo adequaat mogelijk proberen te reageren op het gedrag en de antwoorden van de leerlingen. Hij krijgt achteraf ook een gedetailleerd rapport.

Volgens de TeachLivE™-website wordt de technologie al gebruikt op 85 locaties in de Verenigde Staten, en er zijn ook al enkele internationale partners. Hier vind je nog wat meer concrete info over het project. Hieronder delen we dan weer een demovideo.