CO-LABCO-LAB is een nieuw project van European Schoolnet, het netwerk van de 31 Europese ministeries van Onderwijs. Het loopt van december 2015 tot januari 2018, en wil samenwerkend leren en lesgeven stimuleren.

Op het About-tabblad van de CO-LAB-website lezen we dat het project er vooral gekomen is omdat échte samenwerking op scholen nog steeds zeldzaam is:

Being able to collaborate effectively is a valuable 21st century skill, yet teaching about or through collaboration remains rare in schools because of a lack of understanding of what real collaboration in an educational setting means, and because existing policy conditions do not always enable it to flourish.

CO-LAB wil enerzijds rechtstreeks de leerkrachten helpen via een MOOC en door collaborative teaching and learning scenarios uit te werken, maar wil anderzijds ook wegen op het Europese beleid over samenwerking in scholen, met resultaten van wetenschappelijk onderzoek.

De leerscenario’s (onder meer lesideeën en lesvoorbereidingen) worden later nog toegevoegd op de website, enkele video’s ter inspiratie kun je nu al bekijken. Ondertussen kun je ook al lid worden van de CO-LAB-Facebookgroep.