Write the WorldWrite the World is een sociaalnetwerksite voor (in het Engels) schrijvende tieners. Ze kunnen er hun schrijfsels publiceren voor een wereldwijd publiek. Dankzij de vele hulpmiddelen is het netwerk een ideale tool voor de les Engels.

Write the World bevat echt heel veel ondersteuning voor schrijflessen (al kunnen leerlingen er ook buiten een schoolcontext terecht). Zo worden er geregeld nieuwe writing prompts gelanceerd, korte opdrachtjes die de inspiratie op gang kunnen brengen. Elke maand is er bovendien een gratis wedstrijd (met telkens een hoofdprijs van 100 dollar), met een stappenplan waarin ook peerevaluatie geïntegreerd is. Leerkrachten kunnen, ten slotte, ook writing groups creëren voor hun klas, met opnieuw een module voor peer review (onder meer op basis van bepaalde vragen die de leerlingen moeten beantwoorden over het werk van hun klasgenoten, maar ook met de mogelijkheid om bepaalde stukken tekst te markeren en becommentariëren) en een module om rubrics te gebruiken of zelf aan te maken.