ZeshoekenOp het internet kun je verschillende artikels vinden over ‘hexagonal learning’ (zie bijvoorbeeld hier en hier), wat er, kort samengevat, op neerkomt dat leerlingen complexe verbanden proberen te leggen door zeshoeken waarop informatie gedrukt staat, met elkaar te combineren.

Why hexagons? Cos they’ve got six sides and when you give a pile of the them to kids their natural response is to start fitting them together and making connections between the  multistructual base, making relationships visible.

Op Classtools.net, een website met enkele eenvoudige gratis tooltjes (zoals ook de Breaking News Generator, die we eerder voorstelden), kun je de Hexagons Generator gebruiken. Met deze toepassing kun je heel snel zelf bedrukte ‘hexagons’ ontwerpen, die je daarna kunt afdrukken en uitknippen. De maker, Russel Tarr, schreef ook een bijdrage over hoe hij ‘hexagonal learning’ toepast in zijn lessen geschiedenis.