Geregeld stoten we bij onze omzwervingen door het World Wide Wonderland op filmpjes of artikels over unieke, innovatieve scholen. Scholen die nu al helemaal klaar lijken voor de toekomst. Dromen van scholen. Scholen die ons doen dromen. Omdat die filmpjes en artikels ons zoveel nieuwe ideeën geven, delen we ze graag met jullie.

Onze nooit eindigende zoektocht naar voorbeelden van inspirerende scholen en klaslokalen bracht ons deze keer bij Flagler Schools in Florida. Daar loopt immers de Digital Learning Movement, die onder meer een 1:1-deviceproject omvat, maar in het kader waarvan er ook constant klaslokalen omgebouwd en nieuwe leeromgevingen gecreëerd worden. Dit iBook geeft je al een idee van hoe dat er concreet uitziet, maar vooral de Twitter-account van innovatiecoördinator Joseph DiPuma is heel interessant. Hij deelt er geregeld foto’s van lokalen die hij aan het transformeren is tot wat hij learning ecosystems noemt.