Op 20 oktober nam een School 21.0-team van leerlingen en leerkrachten deel aan Hands on Hack, een internationale hackathon rond digitaal burgerschap, georganiseerd door het European Coding Initiative samen met het Future Classroom Lab en zijn Learning Labs’ Network (waartoe ook ons Lab 21.0 behoort) – zie ook hier. Eergisteren werden de resultaten bekend gemaakt.

In de categorie Sustainable citizenship behaalde ons team de eerste plaats met het project Intown App, een prototype van een toepassing die nieuwe en bestaande bewoners van een stad met elkaar in contact moet brengen. In de video onderaan dit bericht, die de leerlingen snel in elkaar boksten onder hevige deadlinestress, vertellen ze je er alles over.

Hier kun je ook de andere winnende projecten en de runners-up bekijken. Een Adobe Spark-verslagje vind je dan weer hier.