amazon-inspireEerder dit jaar raakte bekend dat e-commercebedrijf Amazon een onderwijsproject in de pijplijn had zitten. In juni werd een bètaversie van Amazon Inspire gelanceerd, een website waar je interessant lesmateriaal kunt up- of downloaden.

De officiële lancering van Amazon Inspire volgt later. Op dit moment kun je je enkel aanmelden om vervroegd toegang te krijgen tot het platform, dat er wel veelbelovend uitziet.

Bij het zoeken zul je het aangeboden materiaal kunnen ordenen volgens categorie, populariteit, gebruikersscore… Het doel is volgens Amazon om het vinden van geschikt materiaal efficiënter – en dus vooral ook sneller – te laten verlopen, door alles te centraliseren. Naast uploads van ‘gewone’ gebruikers (leerkrachten en scholen) zal er ook een aanbod van verschillende ‘professionele’ aanbieders, zoals onder meer musea, te vinden zijn.