Edchat en edcampHet is niet omdat het heel binnenkort vakantie is, dat je nergens meer terechtkunt om na te denken en te discussiëren over onderwijs en onderwijsvernieuwing. Wat gedacht, bijvoorbeeld, van een edchat op dinsdag?

In een ISTE-artikel wordt de ontstaansgeschiedenis van de wekelijkse Twitterchats over onderwijs beschreven. Enkele leerkrachten die geregeld uitdagende vragen op Twitter postten, besloten in 2009 wat meer structuur in de gesprekken te brengen, en sindsdien vindt er elke dinsdag een open discussie plaats met behulp van de hashtag #edchat – of eigenlijk twee: om 18.00 uur en om 1.00 uur, zodat meer mensen overal ter wereld de kans krijgen om mee te doen. Er is ook een website die alle edchats archiveert, zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen.

In het artikel gaat het verder ook nog over edcamps, redelijk informele en gratis bottom-upconferenties over onderwijs.