Je eigen gameDe trailer voor Pixel Press Floors onderaan dit bericht doet wellicht menig kinderhart sneller slaan: wat als je je eigen videogame kon ontwerpen? We droomden er vroeger misschien allemaal van, maar toen was het technologisch nog helemaal niet mogelijk. Met de iOS-app van Pixel Press hoeft die droom nu echter niet langer een droom te blijven.

Je kunt je game (met verschillende bouwstenen, zoals blokken, ladders, muntjes, allerlei soorten hindernissen…) ontwerpen in de app of gewoon op papier. In dat laatste geval moet je je tekening nadien ‘scannen’ met je tablet of smartphone. De website bevat heel wat ondersteuning voor leerkrachten, in de vorm van uitgewerkte lesvoorbereidingen, instructievideo’s en een downloadbare Sketch Guide (voor de papieren ontwerpen dus).

Doordat je zowel games kunt creëren (met vallen en opstaan, want soms ontwerp je een onmogelijke uitdaging) als ze achteraf spelen, is de app voor zowat alle leeftijden geschikt. Laat die vuurballen maar komen!