Tool Tuesday 31 - RewordifyRewordify.com is een leuke tool die je leerlingen kan helpen bij hun leesvaardigheid in het Engels. Hij werkt vrij eenvoudig: je plakt een stukje moeilijk Engels in een venster, en krijgt meteen een leesbaarder versie van de tekst voorgeschoteld. Achteraf kun je horen hoe de vervangen woorden uitgesproken worden, en ga je ze dus leren.

Iets meer gevorderde gebruikers van de toepassing kunnen de Learning Sessions uitproberen, die hen op verschillende manieren de moeilijke woorden aanleren die ze in het systeem invoeren. De woorden die je kent, zal de site nadien ook niet meer aanduiden als moeilijke woorden.

Voor leerkrachten is het dan weer mogelijk om bij een tekst meteen verschillende soorten woordenschatoefeningen te laten maken, en via de Educator Central kunnen ze allerlei gegevens en statistieken over de progressie van hun leerlingen te zien krijgen. Een heel leuk onderdeel van Rewordify.com, ten slotte, vinden we ook de verzameling literaire klassiekers, die je hoofdstuk per hoofdstuk kunt laten vereenvoudigen door de toepassing.