MediawijsDe jongste editie van Klasse Magazine bevat een voor leerkrachten heel interessant dossier over mediawijsheid. Maar gelukkig krijgt ook wie (nog) geen abonnement heeft op het tijdschrift, de kans om helemaal mee te zijn. Op de Klasse-website staat namelijk ook een volledige artikelenreeks over het onderwerp.

De reeks bevat een aantal teksten die ook (zij het iets uitgebreider) in de papieren Klasse staan. Onder meer het interview met de experts Laure Van Hoecke, Pedro De Bruyckere en Remco Pijpers is een aanrader, net als het verslag van leerkracht Tamara over haar gebruik van Google Classroom. Opvallend is dat in beide artikels ongeveer hetzelfde gezegd wordt over smartphones: een totaalverbod heeft helemaal geen nut – want dan leer je de leerlingen er niet mee omgaan – maar je moet wel goede afspraken maken.

Verder hebben we ons ook met plezier verdiept in de drie doe-het-zelfartikels (10 x mediawijsheid voor kleuters / in de lagere school / in het secundair) en in de tekst over programmeertoepassingen voor (jonge) kinderen. Maar het leukste onderdeel van de reeks is zonder twijfel het artikel Hoe overleef je gsm’s in de klas?, waarin Geert Callebaut en Koen Mariën tien excuses counteren om gsm’s niet te gebruiken in de klas .