PlanetenBlippar is een AR-toepassing (augmented reality). Zelf definieert het bedrijf die technologie als volgt:

Augmented reality (AR) refers to technology that allows for digital information – videos, photos, links, games, etc. – to be displayed on top of real world items when viewed through the lens of a smartphone, tablet or wearable device.

Met andere woorden: AR is virtuele inhoud die zichtbaar wordt als je echte voorwerpen scant.

Blippar is vooral bedoeld voor bedrijven (zie hier voor een lijst van voorwerpen die je met de app kunt scannen), maar de toepassing heeft ook een onderwijswebsite, waarop geregeld interessante artikels verschijnen. Je vindt er echter ook enkele kant-en-klare AR-projectjes.  Zo kun je via het Blippar Solar System vanuit het standpunt de zon naar de planeten kijken die rond jou heen draaien.