CodeDeze week is Computer Science Education Week, een initiatief dat informaticaonderwijs en programmeren in de kijker zet. Parallel loopt The Hour of Code. Dichter bij huis hebben we dan weer The European Coding Initiative of all you need is {C<3DE}, een project onder toezicht van de Europese Commissie. Het mag duidelijk zijn: programmeren is alomtegenwoordig (en dat dat niet onterecht is, daar schreven we eerder al over).

Op de all you need is {C<3DE}-website staan heel wat tools en hulpbronnen, die inspiratie kunnen bieden bij het voorbereiden van lessen over programmeren. Daarnaast vind je er ook een aantal uitgewerkte lesvoorbereidingen, die gemaakt werden in het kader van de MOOC How to Teach Computing: An Introduction to Concepts, Tools and Resources for Secondary Teachers van European Schoolnet Academy.