Foto: Tim Ereneta

Foto: Tim Ereneta

Volgende maand worden de laureaten van de Nobelprijzen voor 2015 bekendgemaakt. Op de officiële Nobelprijswebsite vind je uiteraard een schat aan informatie over de verschillende prijzen en hun winnaars (ze hebben zelfs een toepassing die je vertelt hoeveel Nobelprijswinnaars jouw verjaardag delen), maar nog leuker is het onderdeeltje ‘Educational’. Daar staan onder meer een heel aantal minigames, netjes geordend per Nobelprijsdomein. In de loop van september testen we er een paar voor je uit.

Bij de Nobelprijs voor de Vrede kun je – naar aanleiding van de drie keren dat het Rode Kruis laureaat werd – het spelletje Prisoners of War spelen. Bij de start moet je enkele algemene vragen over de Conventie van Genève beantwoorden, waarna je de leiding krijgt over een krijgsgevangenenkamp in opbouw. De bedoeling is dat je zo weinig mogelijk mensenrechten schendt. Lijkt boeiender dan een klassieke toets over die Conventie, niet?

(Foto: “nobel medal” door Tim Ereneta (licentie: CC BY-NC 2.0))