Foto: Nic Adler

Foto: Nic Adler

30 juni vandaag, de laatste schooldag. Dat betekent dat ook de School 21.0-website er, na 43 berichten in ruim twee maanden, even tussenuit gaat. Op 1 september zijn we terug, voor een boeiend schooljaar met heel veel nieuwe tools en tips en inspirerende artikels en websites, én de langverwachte opening van onze future classroom, Lab 21.0. Ondertussen kun je ons blijven volgen op Facebook en Twitter, waar we ook tijdens de zomer af en toe iets zullen posten.

We willen je natuurlijk niet de vakantie in sturen zonder nog een heleboel tips mee te geven om een zomer zonder leerlingen te overleven…

Juli en augustus zijn de ideale maanden om aan binge reading te doen. Misschien liggen er al enkele romans op je salontafel ongeduldig te wachten om gelezen te worden. Als je die toch even beu bent, dan zijn onderwijsblogs wellicht een welkome afwisseling. EdTech: Focus on K-12 publiceerde in april een top vijftig van mustreads.

De website WeAre Teachers vroeg op Twitter dan weer naar de zomerplannen van de leerkrachten. Klik op de onderstaande tweet om de antwoorden te lezen… en/of voeg er zelf een aan toe.

Tot slot: nog eens Twitter. Door te zoeken op specifieke hashtags stoot je vaak op verrassende nieuwe ideeën. OnlineCollegeCourses.com goot een heel aantal onderwijshashtags in een overzichtelijke infographic. Om alle info te verwerken die je op deze manier zult vinden, heb je minstens twintig zomervakanties nodig! Veel plezier en tot in september!

Popular Educational Twitter Hashtags
Compiled By: OnlineCollegeCourses.com

(Foto: “Summer Time″ door Nic Adler (licentie: CC BY-NC-SA 2.0))