CoSpacesVorige week hadden we het al even over CoSpaces, een heel toegankelijke toepassing waarmee je 3D-werelden kunt verkennen, maar – en dat is heel interessant voor het onderwijs – ze ook zelf kunt creëren.

Ruimtes verkennen kun je doen via een app, met de VR-bril (al wordt voorlopig enkel Google Cardboard ondersteund; de brillen zonder smartphone zullen pas in een later stadium gebruikt kunnen worden), of gewoon in je browser. Hier vind je een galerij met voorbeelden.

Echt leuk wordt het pas als je zelf ruimtes gaat creëren. Een handleiding en links naar instructievideo’s vind je op deze pagina. Het allerboeiendst vinden we op dit moment echter de sectie over onderwijs op de CoSpaces-website. Daar staan onder meer enkele praktijkvoorbeelden, die bewijzen dat de mogelijkheden eindeloos zijn: virtuele tentoonstellingen, 3D-modellen, 3D-infographics, 3D-weergaven van literaire werken… Laat dat volgende schooljaar maar komen! 🙂