Welke snoodaard plagieerde hier een pagina van school21.be?

Welke snoodaard plagieerde hier een pagina van school21.be?

Plagiaatcontrole. Als je verslagen, papers of andere teksten moet beoordelen, kun je niet meer zonder. Vaak zit die  plagiaatcontrole ingebouwd in het elektronische leerplatform van een school. Maar: (1) dit is niet gratis, en (2) die optie is handig voor volledige werkstukken die leerlingen hebben geüpload, maar niet voor een snelle check van een korte tekst.

De tool Noplag biedt, naast een aantal betalende formules en een onderwijsversie die er binnenkort aankomt, ook gratis plagiaatcontrole aan, waarbij je een stuk tekst kunt kopiëren en plakken op de website, en dan een (beperkt) rapport krijgt. Het nadeel van de gratis formule is dat je aanvraag in een wachtrij wordt geplaatst, maar dat blijkt in de praktijk nogal mee te vallen – en je kunt ondertussen uiteraard ook iets anders doen op je pc. We deden even een test met de tekst op een recente pagina van een website met een bescheiden bezoekersaantal (zie de afbeelding rechtsboven), en waren tevreden over het resultaat: 100 procent plagiaat!