Stepmap is een online toepassing om snel en eenvoudig aangepaste landkaarten te maken. Niet alleen interessant voor een aardrijkskundeleerkracht, maar voor iedereen die zijn cursus wil illustreren met gegevens die hij op een kaart kan weergeven.
Handig is dat je in een handomdraai de kleuren van de kaart kunt aanpassen, verschillende lagen (on)zichtbaar kunt maken, en zelf punten op de kaart kunt aanduiden (met zelfs links naar afbeeldingen en YouTube-video’s). In het voorbeeld hierboven duidden we de locatie van Lab 21.0 aan op de kaart van Kortrijk, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden, die in de video onderaan dit bericht geïllustreerd worden.

De gratis versie is enkel voor privé- en onderwijsgebruik (zie hier voor wat je er precies mee kunt doen). De downloadbare kaartjes in deze versie zijn nogal klein (320 x 256 pixels), maar je kunt je creaties wel als interactieve kaart embedden op een website – zoals we hierboven deden dus.