Transparant

Nordahl Grieg videregående skole

Geregeld stoten we bij onze omzwervingen door het World Wide Wonderland op filmpjes of artikels over unieke, innovatieve scholen. Scholen die nu al helemaal klaar lijken voor de toekomst. Dromen van scholen. Scholen die ons doen dromen. Omdat die filmpjes en artikels ons zoveel nieuwe ideeën geven, delen we ze graag met jullie.

Niet dat we meteen een nieuwe school willen gaan bouwen – een ‘future classroom’ is voorlopig voldoende – maar als we dat zouden overwegen, dan zouden we ons zeker willen laten inspireren door Nordahl Grieg videregående skole, een middelbare school in Bergen, Noorwegen. Het schoolgebouw is het resultaat van een architectuurwedstrijd, en valt op door zijn transparante look. De vele ramen zijn nodig om in een regio met donkere winters en heel veel regendagen het weinige zonlicht optimaal te benutten.

Het filmpje hieronder toont de binnenkant van de school, die zich vooral toelegt op samenwerking, innovatie en technologie. Ideaal kijkvoer om het (verlengde) weekend in te zetten!

(Foto: “Nordahl Grieg videregående skole, a school in Bergen, Norway″ door Reinhardheydt (licentie: CC0 1.0))