Story Spheres is een toepassing waarmee je geluid kunt toevoegen aan panoramafoto’s. Eerst maak je een 360-gradenfoto – daar bestaan verschillende apps voor – en daarna wijs je geluidsfragmenten toe aan bepaalde delen van je foto, of je gebruikt een soundtrack als achtergrond. Wie het resultaat op een smartphone bekijkt, zal de panoramafoto echt ‘rond’ zich zien.

Met Story Spheres kun je een opdracht waarbij leerlingen uitleg moeten geven bij een foto, een heel stuk interessanter maken. Doordat je verschillende geluidsfragmenten binnen één Story Sphere kunt plaatsen, kun je je leerlingen bovendien een echt verhaal laten vertellen, bijvoorbeeld door de verschillende ‘personages’ in de scène aan het woord te laten.

Wat we hierboven deelden, is een eerste, snelle poging tot een Story Sphere van Lab 21.0. De panoramafoto is voor (heel wat) verbetering vatbaar – goede 360-gradenfoto’s nemen vergt toch enige oefening – en onze scène bevat ook nog geen geluid. De komende weken maken we werk van een beter geslaagde versie (of we vragen aan onze leerlingen om die te maken), en het resultaat zullen we dan zeker delen op sociale media of embedden op deze pagina.