MusicmapMusicmap is een online muziekencyclopedie, gemaakt door de Antwerpse architect Kwinten Crauwels. De ‘map’ is een bijzonder uitgebreide interactieve visualisatie van zowat alle populaire muziekgenres die er bestaan. De website werd pas vorige week gelanceerd, maar lokte al heel wat bezoekers.

Musicmap bevat een aantal grote genres en een gigantische hoeveelheid subgenres. Samen zijn het er 234. Bij elk genre krijg je achtergrondinfo, en de toepassing toont ook in detail de links tussen de verschillende genres. Telkens is er ook een playlist met voorbeeldnummers toegevoegd.

Leerlingen die een opdracht voor esthetica of muzikale opvoeding moeten maken, lijken er alvast een formidabele bron bij te hebben!

Woorden kunnen niet uitdrukken hoe euforisch ik ben om eindelijk een punt te zetten achter een project van acht jaar dat…

Posted by Kwinten Crauwels on Wednesday, June 1, 2016