Tool Tuesday 37 WizerWizer is een toepassing waarmee je interactieve (online) werkbladen kunt maken, die de leerlingen dan op eigen tempo kunnen invullen, met de mogelijkheid tot directe feedback.

Voor je werkbladen kun je zowel tekst gebruiken als andere bronnen (afbeelding, video, audio, link…), en er zijn heel wat verschillende soorten vragen mogelijk: open vragen, meerkeuzevragen, combinatieoefeningen…, maar ook afbeeldingen waarop de leerlingen dingen moeten aanduiden (een beetje zoals bij ThingLink dus).

Wizer integreert moeiteloos met Google Classroom, maar werkt er ook los van – dan krijg je gewoon een link of een pincode die je kunt delen met je leerlingen. Een klein nadeel is dat de leerlingen moeten inloggen – al kan dat ook zonder e-mailadres.

Tot slot: zoals bij veel soortgelijke tools kun je ook bij Wizer grasduinen in de werkbladen die andere leerkrachten gepubliceerd hebben in de community.