OndernemenInnoveren in het onderwijs, dat kan onder meer door de bedrijfswereld binnen de schoolmuren te brengen of ondernemerschap bij leerlingen te stimuleren (en zo te werken aan heel wat verschillende 21st century skills). Op RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen zetten we dit schooljaar met het School 21.0-project enkele voorzichtige stappen op dat gebied. Zo nam een schoolteam in september deel aan de hackathon Hack for Health van MIC Vlaanderen, een wedstrijd die onze leerlingen meteen ook wonnen!

Recent nog behaalde hetzelfde team opnieuw een overwinning tijdens het Startup Weekend Oostende van Google for Entrepreneurs. Leerling Nathalie Saikali en leerkracht Joos Van Cauwenberghe kaapten er met STEMBOX – een pakket met STEM-lesmateriaal en -tools, dat verkocht zal worden aan scholen – een serieus grote hoofdprijs weg. Hier en hier lees je er alles over.

Wie met zijn leerlingen een iets langzamer – maar daarom niet minder uitdagend – ondernemerstraject wil volgen, kan zijn school inschrijven voor de School Enterprise Challenge, een internationale wedstrijd die leerlingen en leerkrachten stap voor stap begeleidt bij het uitbouwen van een onderneming op school. De prijzenpot is overigens ook heel aantrekkelijk. Intekenen voor de School Enterprise Challenge kan nog tot eind deze week.