Classroom

Afbeelding: Microsoft

Classrooms zijn hot. En dan hebben we het voor één keer niet over onze eigen ‘future classroom’, Lab 21.0, maar wel over de leeromgevingen van grote technologiebedrijven, die als paddenstoelen uit de grond schieten. EdSurge wijdde er een interessant artikel aan.

Aanleiding voor het artikel was de aankondiging van Microsoft Classroom, na Google Classroom en Apples Classroom-app, de laatste van de big three in het clubje. Vooral interessant is dat de omgeving gratis zal zijn voor alle Office 365 Education-gebruikers, en dat betekent eigenlijk elke leerling en leerkracht. Er zal ook een perfecte integratie zijn met de andere Office 365-toepassingen:

“What is powerful is that Microsoft Classroom is integrated within all the Office 365 apps,” Tony Prophet, the company’s Corporate Vice President of Education Marketing, proclaims (…) “This means calendars, notes, conversations, emails are all tightly connected. We think this is going to be powerful for teachers and students.”

Er zullen daarnaast ook nieuwe tools zijn, zoals de OneNote Class Notebook.

Microsoft Classroom is op dit moment nog niet wereldwijd beschikbaar, maar het is wel iets om naar uit te kijken!