Foto: "student_ipad_school - 124" door Brad Flickinger (licentie: CC BY 2.0)

Foto: Brad Flickinger

Op de website van Data News verscheen gisteren een interessant opiniestuk van Giselle Vercauteren van TUI Benelux over IT-lessen op school en de noodzaak van het aanleren van computervaardigheden. Ze schreef haar betoog naar aanleiding van de overhandiging van de publicatie Informaticawetenschappen in het leerplichtonderwijs aan Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en federaal minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo. De twee excellenties verklaarden vorige week, samen met de onderwijsministers van de Franse en de Duitstalige Gemeenschap, te gaan samenwerken rond digitale vaardigheden.

Toen wist ik het: we schoten tekort. Het onderwijssysteem was niet langer afgestemd op de noden en mogelijkheden van hedendaagse digitalisering. Wij boden onvoldoende leuke en vooral leerrijke technische ontdekkingsmogelijkheden aan op school.

Ik geloof dat al onze kinderen de inzichten en vaardigheden moeten meekrijgen om digitaal bewuste mensen te worden. Ze leven in een informatiegestuurde, geconnecteerde wereld en sommigen van die jongeren zullen die wereld ook mee vormgeven. Ze zijn onze gebruikers, werknemers en collega’s van morgen. De consumenten van onze producten.

(Foto: “student_ipad_school – 124” door Brad Flickinger (licentie: CC BY 2.0))